Kredit och Belåning hos Nordnet

I förra inlägget så gick vi igenom kredit och belåning hos Avanza. I denna artikel ska vi istället ta en kik på Nordnet och hur det ser hur med kredit och belåning hos denna internetbank.

Till att börja med kan vi säga att vi tycker att det generellt sett var mycket mer komplicerat att hitta denna information på Nordnets hemsida än hos Avanza. Vi gör så gott vi kan för att sammanställa denna information på bästa möjliga sätt. Häng med!

Hur du ansökar om belåning hos Nordnet?

Att ansöka om belåning är inte särskligt svårt. Det är mest omständigt eftersom det kräver ett godkännande från deras kreditavdelning. För att inituera denna process så skickar du antingen ett meddelande till Nordnet i inloggad läge eller kontakter kundservice via telefon. Det aktuella nummer så gäller då denna inlägg skrivs (2018-11-14) så är når du kundservice på telefon 08-506 33 000.

nordnet

Vilken ränta går att få?

Efter lång sökning så hittar vi fortfarande inte nivåerna på hemsidan utan du som kund måste nog fråga vilken räntesats på gäller för dig. Ganska märkligt. Om någon från Nordnet läser detta får de gärna kontakta oss med information om vart vi hittar aktuellt ränta.

Fantastisk bra bolån

Något som är väldigt fördelaktigt hos Nordnet är deras bolån. Framförallt om du redan har mycket pengar på banken. Du kan nämligen endast få 50% belåningsgrad och du måste ha minst 1 miljon kronor hos Nordnet. Med 1 miljoner kronor hos Nordnet kommer du upp i 1,19% ränta före ränteavdrag. Detta är bättre än vad vanliga banker ger men inget spektakulärt. Om du däremot har 10 miljoner kronor hos Nordnet så får du den fantastiska räntan på 0,69%. Praktiskt taget är det gratis att långa pengar då.

Sammanfattning om belåning och kredit hos Nordnet

Avslutningsvis så kan vi säga att den som söker en enkelt interface för att göra belåning i sin portfölj. Till exempel köpa mer aktier eller fonder bör välja belåning från Avanza. Det känns mycket enklare. I vilket fall enligt oss. Om du däremot letar efter ett bostadslån och redan har mycket pengar sparade då är Nordnet ett mycket bra alternativ. Som vanligt så gäller det att välja rätt med tänka på ändåmål.