Kredit och Belåning hos Avanza

Investerar du i aktier eller fonder och vill ha lite bättre hävstång på din investering. Då finns det superbilliga lån hos Avanza. Om du har en belåningsgrad på mindre än 10% än din portfölj så kan du faktiskt få 0% i ränta, helt fantastiskt. Fortsätt att läsa denna artikel för att lära dig mer om kredit och belåning hos Avanza.

kredit och belåning hos avanza

Vilka ränta får du hos Avanza?

Beroende på vilken förmånsnivå du har så kan det se lite annorlunda ut men på ett ungefär så stämmer dessa siffror när detta inlägg är skrivet (17 oktober 2018).

Du får 0% i ränta upp till 50 000kr om du har en belåningsgrad på högst 10%. Om du vill ha högre belåningsgrad så får du börja betala ränta. Men så länge du håller dig under 25% i belåningsgrad så är räntan endast 0,99% just nu. Vill du ha ytterligare belåning så börjar det kosta lite men ändå billigt. Vid max 50% belåningsgrad så kostar det 1.74% oavsett belopp.

Det finns såklart vissa kriterier som du ska uppfylla för att få göra dessa lån. För det första ska du äga minst 3 aktier som är märkta med ett S det vill säga Superlånet i Avanzas portal. Alternativt så kan du äga ett par av Avanzas egna fonder. Ingen aktie får utgöra mer än 49% av portföljen. Avanzas fonder får dock utgöra en större del. Självklart kan du inte hålla på med optioner, terminer eller blankningar samtidigt som du utnyttjar denna fantastiskt fördelaktiga kredit.

Nackdelen med Superlånet hos Avanza

Det finns egentligen inte några större nackdelar än att det inte är 100% flexibelt vilka aktier och verktyg du får använda. Men det är klart att räntan då skulle behöva vara en helt annan för att väga upp mot den risk som tas. Att ta lån upp till 50000kr utan någon ränta överhuvudtaget är såklart en no-brainer. Många duktiga profiler använder detta för att tjäna lite extra pengar. Framförallt duktiga Avanza profiler på casino och spel har snappat upp detta. Med en genomsnittligt avkastning på börsen skulle dessa gratispengar ge 3500kr per år. Det är inte fy skam att kunna få dessa pengar helt utan ränta.